• 0 آیتم -
    • سبد خرید شما خالی است
photo_2023-03-08_11-59-07
از بدو تاسیس باشگاه ادبیات یکی از اهداف عمده آن حفظ میراث فرهنگی مشترک بود و بدیهی است که بخشی از این میراث، کتاب‌ها و نشریاتی است که توسط سازمان‌های دولتی یا غیردولتی در تیراژ محدود منتشر شده و حکم اسنادی قابل اعتنا از دورانی سپری شده را دارند.
تاکنون به شکل پراکنده کتاب‌های زیادی در این راستا منتشر کرده‌ایم و اینک شایسته‌تر است به کتاب‌ها و نشریاتی بپردازیم که با انقلاب فعلی ما سنخیت بیشتری دارد. از این رو بعد از انتشار مجموعه «نامۀ بانوان» تصمیم گرفتیم به انتشارات «سازمان زنان ایران» بپردازیم که در عمر دوازده ساله خود مصدر خدمات بزرگی بود و این خدمات میسر نمی‌شد مگر در سایه حضور دبیرکلی تحصیلکرده به نام مهناز افخمی و همکارانش که به حوزه‌های غیرسنتی نظیر اصلاحات قانونی و سیاسی نیز پرداختند (از جمله لابی‌گری برای تصویب قانون حمایت خانواده ۱۳۵۴ و قانون سقط جنین در سال ۱۳۵۶).
برخی از نوزده عنوان کتابی که تقدیم می‌شود هرگز پخش عمومی نداشته و دستیابی به آنان دشوار است. چند سال قبل «بنیاد مطالعات ایران» تعدادی از این کتاب‌ها را به شکل نیمه حرفه‌ای اسکن یا تایپ کرده و در اختیار مردم گذاشت. حدس من اینست که این کار به لطف حضور خانم افخمی در این بنیاد و تلاش‌هایش برای ضبط و ثبت تاریخ شفاهی در این تشکل صورت گرفته است. خود وی نیز در گفتگویی با فرشته نورایی به تلاش‌هایش در زمینه حقوق زنان، بنیانگذاری سازمان زنان دانشگاهی‌ ایران، دبیر کلی سازمان زنان ایران و دوران سه ساله وزیر مشاوری در امور زنان و امور اجتماعی پرداخته که در این مجموعه بازنشر می‌شود.
باشگاه ادبیات مفتخر است که اینک تعدادی از این کتاب‌ها را پیرایش و یا با اسکن جدید به همراه عناوینی تازه تقدیم می‌کند، با این یادآوری که انقلاب «زن، زندگی، آزادی» حرکتی نوپدید نیست و  تلاش زنان ایران زمین برای آزادی‌خواهی و حقوق برابر، همپای مردان در جنبش مشروطه آغاز شده و هنوز ادامه دارد.
درباره مهناز افخمی
درباره سازمان زنان ایران
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *